Raati 2018-11-07T14:51:13+00:00

RAATI

Palkintoraati on julkaistu ja meillä on ilo esitellä arvovaltaiset raadin jäsenet!

Palkintoraadin lisäksi Radio Classicin kuulijoilla on mahdollisuus vaikuttaa palkinnon saajiin! Omia ehdokkaita voi äänestää 14.12.2018 alkaen Tempon nettisivuilla.

Kuvaaja Jarmo Katila

DALIA STASEVSKA on suomalainen kapellimestari. Hän on opiskellut orkesterinjohtoa Jorma Panulan ja Leif Segerstamin oppilaana. Hän suoritti kapellimestaridiplomin syksyllä 2012 parhain arvosanoin. Sibelius-Akatemiassa Stasevska on opiskellut myös myös viulun- ja alttoviulunsoittoa sekä säveltämistä.  Dalia Stasevska on johtanut mm. Oslon filharmonista orkesteria, Trondheimin Sinfoniaorkesteria, Strasbourgin fillharmonista orkesteria, Radion sinfoniaorkesteria, Tapiola Sinfoniettaa, Sinfonia Lahtea, Turun filharmonista orkesteria, Oulu Sinfoniaa, Tampere Filharmoniaa ja Kamariorkesteri Avantia.

Kuva: samijunnonen.com

SAMI JUNNONEN on luonut monipuolisen kansainvälisen uransa esiintymällä huilusolistina ja hän hallitsee laajan ohjelmiston perinteisistä klassikoista nykytaiteisiin. Junnonen on tehnyt yhteistyötä monien aikamme merkittävimpien säveltäjien kanssa. Hän on kouluttautunut Conservatoire national musique et danse de Lyonissa, Kuninkaallisessa Tanskan musiikkiakatemiassa ja lukuisilla mestarikursseillam ja hänellä on vuonna musiikin maisterin tutkinto vuodelta 2008 Sibelius-Akatemiasta.  Sami Junnonen on palkittu useissa kansainvälisissä musiikkikilpailuissa, ja hänen taiteellista työtään ovat sponsoroineet useat kulttuurilaitokset. Sami Junnosen instrumentti on 24-karaatin ja 14-karaatin kultahuilu, jonka on käsin tehnyt hänen sponsorinsa Muramatsu Flute MFG Co, Ltd.

kuvaaja Ville Paasimaa

Tämän hetken eturivin sopraanoihin kuuluva MARJUKKA TEPPONEN on valloittanut karismallaan niin yleisön kuin kriitikotkin suomalaisilla ja kansainvälisillä ooppera-areenoilla. Hänen merkittävimpiin rooleihinsa ovat kuuluneet Puccinin La Bohemen Mimí ja Mozartin Cosi Fan Tutten Fiordiligi. Tepponen on tunnettu myös ahkerana konsertoijana niin klassisen kuin kevyemmänkin musiikin saralla. Tepponen on myös levyttänyt useita albumeja ja oopperatallenteita, kuten Gounodin Faustin (Naxos).

Kuva: Pasi Hyökki Facebook

PASI HYÖKKI on kuoronjohtaja ja sopranista. Hän on espoolaisen EMO Ensemblen perustaja ja taiteellinen johtaja.  Hyökki on johtanut lisäksi Akateemista laulua, Cantabile-kuoroa sekä lauluyhtye Tallaa, toiminut Tapiolan kuoron taiteellisena johtajana ja YL:n johtajana. Pasi Hyökki esiintyy Suomessa ja maailmallakin falsetilla sopraanoäänialalla laulavana sopranistana. Hän on opiskellut laulua Claudine Ansermet’n, Christina Miatellon ja Gloria Banditellin johdolla Urbinossa Italiassa.

Kuva: Taavi Niinimaa / Radio Classic

TAAVI NIINIMAA on toiminut Radio Classicin toimitusjohtajana vuodesta 2015 lähtien. Oopperalaulua Viron Musiikkiakatemiassa opiskellut tenori on työskennellyt Viron ja Suomen kansallisoopperoissa, sekä Savonlinnan Oopperajuhlilla. Hän on esiintynyt oratoriosolistina sekä Virossa, että Suomessa.