Marika Hölttä, Koloratuurisopraano
Sibelius-Akatemiasta syksyllä 2019 musiikin maisteriksi valmistuva Marika Hölttä on opiskellut laulua Outi Kähkösen, Risto Saarmanin sekä Aija Puurtisen johdolla. Hölttä on esiintynyt mm. virolaisen La Nova Orchestran, Sibelius-Akatemian orkesterin, Lahden Nuoren Sinfonian, Helsingin Barokkiorkesterin sekä Kamariorkesteri Credon solistina sekä laulanut useissa solistitehtävissä erilaisten kuorojen konserttituotannoissa. Vuoden 2017 Bayreuth-stipendiaatiksi valittu koloratuurisopraano voitti syksyllä 2018 toisen palkinnon kansainvälisessä laulukilpailussa Havet’s Röst. Tammikuussa 2019 Hölttä osallistuu Lappeenrannan valtakunnallisiin laulukilpailuihin.
“Olen ottanut tavoitteekseni kehittää kotikaupunkini Lappeenrannan seudun kulttuurielämää. Ensi askeleena tätä tavoitettani kohti perustin Etelä-Karjalan Musiikkiyhdistys Ry:n yhdessä pianisti Juuli Vaulasvirran kanssa ja yhdistys aloitti toimintansa konserttisarjan muodossa lokakuussa 2018. Pian valmistuvana taiteilijana haluan olla monipuolinen ja työskennellä musiikin parissa yli genrerajojen niin Suomessa kuin ulkomailla.”
Jenni Hietala, Sopraano
Jenni Hietala (sopraano) Sopraano Jenni Hietala (s.1995) viimeistelee tällä hetkellä Oulun ammattikorkeakoulussa laulun B-tutkintoa ja musiikkipedagogian opintojaan Airi Tokolan johdolla . Hän on toiminut mm. pianistina ja laulajana JMO:n harmonikkaorkesterissa, laulanut Savonlinnan oopperajuhlakuorossa ja esiintynyt sekä oratorio- että oopperasolistina. Kilpailukokemusta Hietala on kerryttänyt Timo Mustakallio -laulukilpailun finalistina kesällä 2017. Hän tuli valituksi esikarsinnoista myös tammikuussa 2019 käytäviin Lappeenrannan valtakunnallisiin laulukilpailuihin. “23-vuotiaalla Jenni Hietalalla on erittäin harvinainen maailmanluokan äänimateriaali. Ääni on suuri volyyminen, voimakas, jalosointinen, tumman värinen, jossa on tummuus, mutta myös kirkkaus sekä ambitukseltaan laaja ja ilmaisurikas. Hän on ahkera ja päämäärätietoinen opiskelija tähtäimenään oopperalaulajan ammatti,” kertoo Airi Tokola.
Hanna Hujanen, Klarinetti
20-vuotias klarinetisti Hanna Hujanen opiskelee Sibelius-Akatemiassa Christoffer Sunqvistin oppilaana. Hujanen on esiintynyt Radion Sinfoniaorkesterin nuorena solistina, tehnyt toistuvia sijaisuuksia Tapiola Sinfoniettassa ja Helsingin Kaupunginorkesterissa ja soittanut harjoittelijana Suomen Kansallisoopperan orkesterissa. Syksyllä 2018 Hujanen osallistui Royal Concertgebouw orkesterin Side by side –projektiin. Vuonna 2013 Hanna Hujanen sijoittui toiseksi Huittisten Hullussa Puhalluksessa, keväällä 2017 hän voitti triokokoonpanolla Juvenalia kamarimusiikkikilpailun ja oli 2018 Yamaha Foundation apurahakilpailun finaalin nuorin soittaja.
“Opintojen ohella olen tehnyt aktiivisesti yhteistyötä Akatemian sisällä ja myös poikkitaiteellisesti muualla. Akatemialla kuulun muun muassa NykyLabra ryhmään, jossa soitetaan säveltäjäopiskelijoiden uusia teoksia.”
Fanny Söderström, Piano
Pianisti Fanny Söderström toimii aktiivisesti monilla musiikin osa-alueilla. Hän esiintyy säännöllisesti solistitehtävissä, järjestää kamarimusiikkikonsertteja ja -festivaaleja ympäri Suomea sekä työskentelee liedin ja oopperan parissa. Söderström sijoittui toiseksi Tampereen pianokilpailussa 2017 ja soitti Nordic Piano Competitionin finaalissa. Samana vuonna hän edusti Suomea kansainvälisessä Maj Lind-pianokilpailussa. Kamarimuusikkona hänet palkittiin vuonna 2018 Helsinki Lied-kilpailussa toisella palkinnolla. Hän järjestää paljon konsertteja myös itse ja toimii tuottajan roolissa.
“Perustin vuonna 2010 perustin oman orkesterini – Oma Orchestran. Yhtyeen ideana oli tehdä hyvien muusikoiden ja samalla ystävien kanssa musiikkia ja nauttia yhdessä oman luomisesta: orkesteri on edelleen aktiivinen ja soittaa vähintään 1-2 konserttia vuodessa.”
Fanni Piri, Viulu
Fanni Piri opiskelee viulunsoittoa Lahden Konservatoriossa Pertti Sutisen johdolla. Hän on soittanut useammissa kokoonpanoissa, joista konserttimestarina kahdessa orkesterissa. Piri osallistunut myös viulukilpailuihin sekä Suomessa, että ulkomailla. Vuonna 2015 sai hän Liettuassa järjestetystä Kaunas Sonorum -kilpailusta tuomariston diplomin ja vuonna 2016 Tukiainen viulukilpailusta ensimmäisen palkinnon. Piri on esiintynyt Sinfonia Lahden Nuorten solistien konsertissa ja konsertoinut kutsuttuna solistina Kauko Sorjosen säätiön konserttisarjassa säätiön omistamissa Mäntän Taidekeskus Honkahovissa ja Kuokkalan kartanossa, sekä Taidekeskus Järvilinnassa. Näiden lisäksi hän on järjestänyt sellisti-sisarensa Iiriksen kanssa useita hyväntekeväisyyskonsertteja, joiden tuotto on ohjattu Yhteisvastuukeräykseen.
“Työskentelen määrätietoisesti ja ahkerasti saadakseni viulunsoitosta itselleni ammatin.”
(kuva: Mirai Image. Video julkaistu Sinfonia Lahden intendentti Teemu Kirjosen luvalla)
Elisa Huovinen, Kapellimestari / Kuoronjohtaja
Sibelius-Akatemiasta erinomaisin arvosanoin keväällä 2016 valmistunut Elisa Huovinen toimii tällä hetkellä kamarikuoro Addiction, Wiipurilaisen Osakunnan Laulajien sekä Turun yliopiston kuoron johtajana. Vuonna 2018 Suomen kuoronjohtajayhdistyksen puheenjohtajaksi valittu Huovinen on voittanut kansainvälisen Gheorghe Dima -kuoronjohtajakilpailun ja Suomalaisen kuoronjohtajakilpailun, jossa hän sai myös Kuorolaisten suosikki -palkinnon. Huovinen on mukana järjestämässä mm. seuraavaa Pohjoismaista kuoronjohtajaseminaaria, joka kokoaa kuoroalan ammattilaisia Helsinkiin kaikkialta Pohjoismaista sekä Baltian maista.
“Olen sitoutunut kuoroihini ja haluan pitää yllä musiikillisen korkean tason lisäksi myös innostavaa ja positiivista ilmapiiriä. Keskityn erityisesti laulamisen puhtauteen ja soinnin kehittämiseen.”
(kuva: Markku Pihlaja)
CandoMini Lapsikuoro, Kuoro
Vuonna 2013 Candomino-kuoron rinnalle perustettu CandoMini on kasvanut viidessä vuodessa 40-henkiseksi taitavaksi ja monipuoliseksi lapsikuoroksi. Viena Kankaan ja Emmi Saulamaan perustama kuoro on esiintynyt menestyksekkäästi Canta Al Mar -kuorofestivaalilla Espanjassa, Tampereen sävelessä, Vocal Espoo -kuorotapahtumassa ja Venetsian Claudio Monteverdi -kuorokilpailussa. Kuorokilpailujen ja festivaalien lisäksi CandoMini on konsertoinut ahkerasti kotimaassa ja levyttänyt vuonna 2016 kuuden kappaleen UNI-levyn sekä perustamisestaan lähtien tehnyt aktiivisesti yhteistyötä muiden lapsi- ja nuorisokuorojen kanssa ympäri Suomea.
Intendentti Helleka Tallgrén: “Vaikka saavutukset vaativat harjoittelua ja paljon työtä, ovat Candominiyden ytimessä ennen kaikkea ennakkoluulottomuus, hauskanpito, ystävyys ja laulun riemu. Menestystä ei ole saavutettu itku silmässä ja hammasta purren, vaan yhdessä tekemällä ja ilon kautta.”
Helsingin lapsijouset / Itä-Helsingin musiikkiopisto, Orkesteri / Yhtye
Viulu- ja sellopedagogit Géza ja Csaba Szilvay aloittivat jousisoitinopetuksen Itä-Helsingin musiikkiopistossa 1971. Yhteissoiton kehittämistä varten opistoon perustettiin vuosien varrella kaksi orkesteria Juniorijousten lisäksi: Viikarit ja Lapsijouset. Näin toimien haluttiin perehdyttää oppilaat jo varhaisessa vaiheessa ryhmässä soittamiseen, sekä luoda systemaattinen jatkumo vasta-alkajista pitkälle edistyneisiin soittajiin.
Johtoajatuksena oli silloin ja on edelleen tarjota lapsille pitkän linjan orkesterikoulutus, jossa he saavat soittaa klassista musiikkia, alkaen aloittelijoille sävelletyistä teoksista ja edeten aina ammattitason ohjelmistoon asti. Tällä hetkellä Lapsijousissa on noin 60 soittajaa. Tämä 9-14 vuotiaista koostuva orkesteri taustatiiminsä kanssa on kansainvälisestikin ainutlaatuinen.
Orkesteri kokoaa yhteen lapsia, jotka haluavat omistautua aktiiviselle ja tavoitteelliselle musisoinnille. Huippupedagogien ohjaamana yhdessä soittaminen kasvattaa myös lasten sosiaalisia taitoja, yhteistyökykyä, yhteisöllisyyttä, sekä inspiroi ja motivoi heitä sitkeyttä vaativaan harjoitteluun.
Orkesterin kapellimestarina toimii viulunsoiton lehtori Yvonne Frye. Ohjelmisto pohjautuu klassisiin jousiorkesterisävellyksiin.
”Helsingin Lapsijousten soittajia yhdistää rakkaus klassiseen musiikkiin ja heidän intohimonsa musiikilliseen ilmaisuun. ” Lehtori Yvonne Frye
Seele kvartetti, Orkesteri / Yhtye
Rebecca Roozeman, Amanda Ernesaks, Kristian Sallinen ja Tatu Kauppinen muodostavat Seele-kvartetin. Soittajien keski-ikä on 17 vuotta. He kaikki ovat myös ansioituneita solisteja ja Sibelius-Akatemian nuorisokoulutuksen opiskelijoita. He perustivat jousikvartetin oma-aloittesesti syksyllä 2015.
Viiden kuukauden harjoittelun jälkeen he voittivat ensimmäisen kilpailunsa, VI valtakunnallisen Erkki Melartin -kamarimusiikkikilpailun II sarjan (2016). Seele‐kvartetti palkittiin 2. palkinnolla Berliinissä kansainvälisen Rising Stars Grand Prix ‐kilpailun 14–18‐vuotiaiden kamarimusiikkisarjassa. Seele on konsertoinut ja esiintynyt eri puolilla Suomea ja pitänyt omia konsertteja myös Virossa ja Englannissa.
Sibelius-opiston harmonikkaorkesteri, Orkesteri / Yhtye
Kokoonpanoon kuuluu 10 harmonikkaa, yksi bassoharmonikka, sekä teoksesta riippuen enintään neljä lyömäsoittajaa eri puolilta Kanta-Hämettä. Orkesterin soittajat ovat iältään 12-21-vuotiaita. Sibelius-opiston Harmonikkaorkesteri perustettiin tammikuussa 2003. Toiminta-ajatuksena on ollut saavuttaa orkesterisoiton kautta uudenlaisia musiikillisia kokemuksia ja elämyksiä.
Toiminta on alusta saakka ollut aktiivista, ja oppilaat ovat motivoituneita ja innokkaita soittamaan isossa ryhmässä. Yhteisöllisyys ja orkesterin kautta saadut kaverit ovat tuoneet uusia ulottuvuuksia soittoharrastukseen.
Yhtye on säännöllisesti menestynyt Harmonikkayhtyeiden ja -orkestereiden Suomen mestaruus-kilpailuissa. Harmonikkaorkesteri on voittanut kaikkiaan 13 ensimmäistä sijaa eri sarjoissa kuluneen 14 vuoden aikana. Lisäksi yhtyesarjassa ja nuorten orkesterisarjassa voittoja on tullut 9.
Orkesteria on alusta saakka johtanut harmonikansoiton lehtori Reijo Ahonen.
”Suurimpana menestyksenä voidaan kuitenkin pitää sitä, että Harmonikkaorkesterin myötä opistossamme on alkanut toimia säännöllisesti myös muita harmonikan yhteissoittoryhmiä.” Lehtori Reijo Ahonen
Pyynikki Sinfonia, Orkesteri / Yhtye
Pyynikki Sinfonia on Tampereen Musiikkiakatemian suurin opiskelijaorkesteri. Pyynikki Sinfonia toimii Tampereen Musiikkiakatemian koulutusorkesterina, jossa koulutetaan alan tulevia ammattilaisia. Täysikokoinen sinfoniaorkesteri konsertoi Tampereen Konservatorion Pyynikkisalissa 4-5 kertaa vuodessa. Lisäksi orkesteri tekee yhteistyötä suomalaisten orkesterien kanssa ja vierailee lähikaupunkien konserttisaleissa ja kirkoissa.
Orkesteritoimintaa laajentaa Tampereen Orkesteriakatemia -opetus- ja konsertointiyhteistyö Tampere Filharmonian kanssa.
Pyynikki Sinfonia esittää laajasti sinfoniaorkesterikirjallisuuden klassikoita, sen ohjelmistoon kuuluu myös uutta musiikkia, viihdemusiikkia ja oopperaa. Orkesteri toimii tarvittaessa Musiikkiakatemian suurproduktioissa ooppera- ja musikaaliorkesterina.
(kuva: Tarja Reijonen)
Mieskuoro Euga, Kuoro
Euga sai alkunsa kesällä 2011, kun joukko nuoria miehiä Turusta ja Tampereelta perusti mieskuoron, jossa korkea taiteellinen taso ja kunnianhimoisuus yhdistyisivät samanhenkisen joukon yhdessäoloon, myös yli oman kaupungin rajojen.
Monipuolisuuteen ja innovatiivisuuteen pyrkivä Euga esittää sekä säestyksetöntä että säestyksellistä musiikkia gregoriaanisista sävelmistä aikamme musiikkiin. Kuoro on kantaesittänyt uusia teoksia muun muassa Seppo Pohjolalta, Jukka Linkolalta sekä Anton Vallelta. Yhtenä aluevaltauksena on ollut elektronisen musiikin yhdistäminen klassiseen mieskuorosointiin.
“Eugan toiminta vaatii vahvaa ryhmähenkeä sekä vakaata yhteistyötä eri kaupunkien välillä. Jokainen antaa aina kaikkensa sen eteen, että kuoro pystyy rikkomaan omat rajansa ja pitämään yllä korkeaa tasoa.”
Vox Aurea, Kuoro
Jyväskylän perusopetuksen edustuskuoro Vox Aurea on jo 50 vuoden ajan tarjonnut lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa kuorolaulua. 11-18-vuotiaista lapsista ja nuorista koostuva kuoro konsertoi eri puolilla kotimaata ja se on valloittanut yleisönsä myös muualla Euroopassa, Aasiassa, Pohjois-Amerikassa ja Etelä-Afrikassa. Kuorolaulukasvatuksen lisäksi Vox Aurean toimintaan kuuluu olennaisesti paikallinen, valtakunnallinen ja kansainvälinen taiteellinen yhteistyö sekä uusien kanavien avaaminen suomalaiselle ja ulkomaiselle kuoromusiikille. Teosten tilaaminen nykysäveltäjiltä kuuluu kuoron vakiintuneisiin toimintaperiaatteisiin.
“Vox Aureassa laulaminen on tavoitteellista, pitkäjänteistä työtä. Työskentely tukee nuorten kasvua sekä musiikillista osaamista – monille kuoron laulajille musiikista on tullut ammatti tai ainakin elinikäinen harrastus. Kuorossa syntyneet ystävyyssuhteet kantavat pitkälle aikuisuuteen.”
(kuva ja video: Jussi Koskela)
Visa Yrjölä, Kapellimestari / Kuoronjohtaja
Sibelius-Akatemiasta kesällä 2018 maisteriksi valmistunut Visa Yrjölä toimii tällä hetkellä Mieskuoro Eugan, Kaamos-kamarikuoron ja mieskuoro Kauppakorkeakoulun Ylioppilaskunnan Laulajien johtajana. Yrjölän johtama Euga sijoittui 2013 ensimmäiseksi Cornwallin kansainvälisessä mieskuorokilpailussa alle 40 laulajan sarjassa. Kesäkuussa 2013 sai Yrjölä nuoren ja lupaavan johtajan palkinnon Tampereen Sävelen kuorokatselmuksessa. Yrjölä on osallistunut myös Euroopan ammattikamarikuorojen verkoston Tenson järjestämiin mestarikursseihin, jossa hän on työskennellyt mm. Cappella Amsterdamin, Alankomaiden kamarikuoron ja Rundfunkchor Berlinin kanssa.
“Katson, että urallani minua eteenpäin ovat auttaneet Sibelius-Akatemian tarjoama laadukas koulutus, selkeät musiikilliset näkemykseni, tarkat korvani, hieman perfektionistiset työskentelytapani sekä mukautuminen sosiaalisiin vuorovaikutustilanteisiin sekä harrastajien että ammattilaismuusikoiden edessä.”
Sabrina Ljungberg, Kapellimestari / Kuoronjohtaja
Sibelius-Akatemiasta keväällä 2018 musiikin maisteriksi valmistunut Ljunberg on helsinkiläinen kuoronjohtaja, laulaja, säveltäjä ja sovittaja. Ljungbergin vuonna 2015 perustamasta Sabrina ja Saarten tyttäret -laulukollektiivista on kehittynyt nopeasti erityislaatuinen ja laajaa kiinnostusta herättänyt nuorten naisten ensemble. Ljungberg johtaa Saarten tytärten lisäksi Filianna Lahden Naislaulajia, Savolaisen Osakunnan Laulajia sekä Vaskivuoren lukion kamari- ja mieskuoroja. Ljungbergia kiinnostaa yhtyeen oman äänen etsiminen kollektiivisen sävellysprosessin kaltaisen yhteisöllisen ja luovan työskentelyn kautta.
“Johtajan ote esittäjistöön on luja, ja tässä esityksessä nähtiin hyvä esimerkki toimivasta tavasta toteuttaa ilman perinteistä johtajaa laulaminen.” — Tampereen Sävel-kuorokatselmuksen tuomariston palaute, 2017
Sampo Kasurinen, Säveltäjä
Sampo Kasurinen on säveltäjä Helsingistä. Hän on taustaltaan jazzmuusikko, mutta viimeistelee tällä hetkellä maisteriopintoja Sibelius-Akatemian klassisen musiikin sävellyslinjalla Veli-Matti Puumalan opissa. Aikaisemmin hän on opiskellut sävellystä myös Berliinissä John Hollenbeckin johdolla (Universität der Künste).
Kaartin soittokunnan Alkusoitto -sävellyskilpailussa Kasurinen sai jaetun toisen palkinnon ja Vantaan Viihdeorkesterin sävellyskilpailussa tuli ensimmäinen palkinto. Hänelle myönnettiin myös Suomen saksofoniseuran ”Josef Kaartinen” -tunnustus keväällä 2014. Säveltäjänä Kasurista kiinnostaa erityisesti erilaisten tyylisuuntien mielikuvituksellinen yhdistely.
Tällä hetkellä Kasurinen työskentelee saksofonikonserton parissa, sekä viimeistelee pianoteosta ”Helvetinkone” MIDI-flyygelille ja elektroniikalle.
”Toivoisin, että perinteisiä klassisen ja kevyen musiikin rajoja rikkova musiikki saisi enemmän näkyvyyttä Suomessa.” Sampo Kasurinen
(video julkaistu Vantaan Viihdeorkesterin luvalla)
Maxim Larionov ,Säveltäjä
Maxim Larionov on säveltänyt useita orkesteri- ja kamarimusiikkiteoksia, joihin kuuluvat Uuno Klami -sävellyskilpailun voitokas orkesteriteos Sunny day, Jousikvartetto a-molli, jota on esitetty Suomen lisäksi Venäjällä, sekä sarja pianokappaleita. Hänen uusi orkesteriteoksensa sai nimekseen Metsä Sinfonietta. Metsä Sinfonietta sai kantaesityksensä Heinäveden Musiikkipäivillä.
Maxim Larionov aloitti viuluopintonsa 6-vuotiaana Turun konservatoriossa Araik Resjanin johdolla. Hän jatkaa opintojaan Janne Malmivaaran oppilaana Helsingin konservatoriossa, jossa hän myös soittaa konservatorion orkesterissa sekä opiskelee pianonsoittoa ja musiikin teoriaa.
Kilpailumenestystä Maximille on tullut Helsingin kansainvälisestä musiikkikilpailusta ensimmäinen palkinto 2013, kansainvälisen Slonimsky-kilpailun (2017) ja Savshinsky-kilpailun (2018) kolmas sija, Nevan Sesongit (2018) toinen sija sekä Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailun voitto 2017.
Sävellystä Maxim on opiskellut Juhani Vesikkalan opetuksessa ja hän on osallistunut säveltäjä Markus Fageruddin mestarikurssille Uuno Klami -sävellyskilpailun finalistina. Viulunsoiton ja säveltämisen lisäksi Maxim laulaa Cantores minores -kuorossa.
”Nuoresta iästään huolimatta Larionov kirjoittaa taidokasta musiikkia orkesterille, jolle säveltäminen vaatii musikaalisuuden lisäksi tarkkaa perehtymistä eri instrumentteihin. ” Santtu-Matias Rouvali, kapellimestari ja lyömäsoittaja.
Eetu Ranta-aho, Säveltäjä
Säveltäjä Eetu Ranta-aho opiskelee Sibelius-Akatemiassa sävellys pääaineenaan ja hän valmistuu kesällä 2019. Opintojensa aikana Ranta-aho on ollut kaksi kertaa opiskelijavaihdossa: Ghanassa ja Japanissa.
Viime vuonna hänen teoksiaan esitettiin eri puolilla Suomea ja maailmaa.
Kesällä 2018 Ranta-aho työskenteli kuukauden Tokiossa säveltämässä tokiolaisen Ensemble Olgan tilaamaa pianokvartettoa ja Hvitträskin kamarimusiikkifestivaalin tilaamaa jousisekstettoa Musiikin edistämissäätiön tuella. 2018 elokuussa hän oli ensimmäistä kertaa järjestetyn Hvitträskin kamarimusiikkifestivaalin residenssisäveltäjä.
Ranta-ahon tulevaisuuden sävellysprojektihin kuuluu mm. manga-aiheisen oopperan säveltäminen Opera BOX:lle. Aktiivinen säveltäjä on opettanut useissa pääkaupunkiseudun musiikkiopistoissa musiikin teoriaa, säveltapailua, historiaa ja sävellystä. Tällä hetkellä Ranta-aho toimii päätoimisena musiikin perusteiden opettajana Vantaan musiikkiopistolla. Opettamisen lisäksi hän on säveltänyt musiikkia oppilaiden soitettavaksi. Ranta-aho toimii myös laulajana Musiikkitalon kuorossa. Hän oli myös järjestämässä ensimmäistä Eloa-festivaalia Helsingin Arabianrannassa vuonna 2015.
Tarmo Peltokoski, Piano
Tarmo Peltokoski, 18, opiskelee pianonsoittoa Helsingin konservatoriossa opettajanaan Antti Hotti. Hän on esiintynyt mm. Radion sinfoniaorkesterin, Tampere Filharmonian, Oulu Sinfonian, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin sekä Vaasan ja Kuopion kaupunginorkestereiden solistina. Peltokoski on palkittu mm. Tampereen pianokilpailussa 2017 ja Leevi Madetoja –kilpailussa 2018. Kansainvälisessä Maj Lind -pianokilpailussa 2017 hän oli nuorin osallistuja. Pro Musica -säätiö valitsi Tarmon vuoden nuoreksi muusikoksi 2018. Vuodesta 2014 Tarmo on opiskellut orkesterinjohtoa Jorma Panulan johdolla sekä suorittanut syksystä 2018 professori Atso Almilan johdolla orkesterinjohdon opintoja Sibelius-Akatemiassa.
Helsingin konservatorion rehtori Rea Warme-Korpinen: “Tarmo Peltokoski on kansainvälisestikin katsottuna poikkeuksellinen nuori lahjakkuus. Hän on monipuolinen taituri: pianisti, kapellimestari ja säveltäjä.”
Hilda Kunnola, Harppu
Hilda Kunnola on 18-vuotias Sibelius-lukiolainen ja Sibelius -Akatemian nuorisokoulutuksessa opiskeleva harpisti. Hän on vieraillut opiskelija- ja ammattilaisorkestereiden kokoonpanoissa ja säestänyt kuoroja useissa projekteissa. Hän on osallistunut vuonna 2017 Stockholm International Music Competition-kilpailuun ja vuonna 2018 Zagreb International Harp Competition-klipailuun. Viimeisen vuoden aikana on Kunnola toiminut myös apuohjaajana lasten harppuorkesteriprojektissa.
“Minusta on mielenkiintoista olla mukana musiikin kentällä hyvin monipuolisesti. Orkesterityön ohella toivon voivani työskennellä monen genren kokoonpanoissa. Omien sovitusten tekeminen on myös mieluisaa, ja toivoisin joskus voivani myös tehdä opetustyötä, ja lisätä soittimeni tunnettuvuutta ja harrastusta entisestään.”
(kuvaaja Arto Kunnola)
Allan Raffaele Sääski, Tenori
Tamperelainen tenori Allan Raffaele opiskelee Petri Antikaisen johdolla Tampereen ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogin koulutusohjelmassa pääaineena klassinen laulu. Klassisella kitaralla musiikkiopintonsa aloittanut Raffaele on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt esiintyä usean vuoden ajan eri musiikkitapahtumissa, kuten Tampereen Musiikkiakatemian laulajat oopperalavalla, Eliisa-teatterin konsertit ja Mannerheim – muistoja autonomian ajalta, Ilta Kannaksella musiikkinäytelmä.
Raffaele on palkittu kunniamaininnalla nuorten kansainvälisessä laulukilpailussa Liettuassa, Kaunas Sonorum -kilpailussa vuonna 2015.
“Toivon, että tulevaisuudessa avautuu uusia mielenkiintoisia mahdollisuuksia kansainvälisellä tasolla ja että hän voisin nauttia laulamisesta ja fantastisesta oopperan maailmasta yhdessä kuulijoiden kanssa.”

EHDOKKAAT
TEMPO-ehdokkaat vuodelle 2018 olivat:
Kiitos kaikille äänestäneille!
Ääniä annettiin yhteensä 12 374 kpl ja ehdokkaiden hakemuksia katsottiin huikeat 208 456 kertaa!
TEMPO-palkinnon saajat julkistetaan 2.3.2019 pidettävässä gaalakonsertissa Helsingin Musiikkitalossa, Paavo-salissa.